Selecteer een pagina
Home » Blog » Mijn praktijk » Cursus 2.0 voor meer rust!!

Cursus 2.0 voor meer rust!!

door | 29 okt, 2021 | Mijn praktijk

Cursus voor meer rust?!?!

Het zat niet in de planning om mijn cursus 2.0. al dit jaar te starten. Waarom dan toch wel??? De laatste tijd zie ik opvallend vaak bij nieuwe cliënten die zich aanmelden, dat ze medicatie slikken tegen onprettige gevoelens, zoals onrust, spanning, angst, somberheid en meestal gecombineerd met pijnklachten. Of het is ze recentelijk voorgeschreven en komen nu bij mij en vragen mijn mening hierover. In eerste instantie ben ik dan nog wat terughoudend in het delen van mijn visie. Maar na de intake gedaan te hebben en kennis te hebben gemaakt met de persoon die bij mij is gekomen, zie ik meestal dat er nog voldoende andere ingangen zijn om ondersteuning te bieden naar zich weer beter te gaan voelen.
Hoe kan dit dan toch dat er zo snel geadviseerd wordt medicatie te nemen?!? Eerlijk gezegd denk ik dat een hoop huisartsen en psychologen momenteel met hun handen in het haar zitten, aangezien er grote wachttijden zijn voor psychische hulp of dat ze vastzitten binnen protocollen en ze hierdoor ook niet de nodige zorg kunnen bieden. Daarbij lopen er veel mensen soms al lange tijd rond met verschillende `vage´ klachten die niet direct te verhelpen zijn.
Wat is dan naar mijn idee nodige zorg? Dit is natuurlijk in iedere situatie net even anders. Begrijp mij ook niet verkeerd in een enkel geval is medicatie noodzakelijk om iemand te helpen. In de recentelijke situatie die ik beschrijf, denk ik dat mensen het juist nodig hebben te begrijpen wat hun lichaam probeert te zeggen. Dat ze hebben te leren luisteren naar al die nare gevoelens i.p.v. ze te dempen. Dat het nodig is mensen zelf de regie in handen te geven om te kunnen herstellen i.p.v. uit handen te geven door medicatie te nemen. Er wordt hier namelijk aan iets essentieels voorbij gegaan….Het herstellend vermogen van ons eigen lichaam.
Nu zullen er vast een aantal mensen denken, tja ik voel mij toch zo…en het wordt niet beter. Ja en dan is het nu belangrijk om iets te gaan begrijpen over hoe het lichaam werkt. Hoe je ruimte kunt maken voor herstel en hoe je je eigenvermogen aan kunt gaan spreken. Hoe je van binnenuit je beter kunt gaan voelen i.p.v. de oplossing buiten jezelf te zoeken waarmee het kernprobleem blijft bestaan. En hier komt mijn cursus om de hoek. Wat sneller dan verwacht omdat het blijkbaar tijd is. 2.0. omdat de basis al ruim acht jaar geleden is gelegd en in deze versie er een hoop ervaring aan is toegevoegd en de inhoud nog concreter is. En omdat het nog veel simpeler blijkt te zijn om weer rust te vinden en je weer beter te voelen.

Meer rust?!?!

Minder druk in je hoofd
&
Minder spanning in je lichaam

Cursus = direct toepasbaar in je dagelijks leven
Max. 8 personen, wees er snel bij…..
vol=vol
Tijdstip en data:
Zaterdag 9.30-10.30
6 bijeenkomsten
20/11, 27/11, 4/12, 18/12, 15/1, 22/1
Kosten: €235,- (ex. btw)
Aanmelden: info@laylafoks.nl

Over Layla

Zelf heb ik een hoop mogen leren en ervaren over hoe lekker in je vel te zitten. Deze kennis en ervaring deel ik graag voor wie nieuwsgierig is. Ondertussen leer ik elke dag bij en ben ik altijd in beweging op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waar ik je graag in meeneem. Wie weet heb je er wat aan…

Gerelateerde artikelen

Mijn praktijk voor Haptonomie

Mijn praktijk voor Haptonomie

In 2011 ben ik gestart als zelfstandige met mijn praktijk voor Haptotherapie en Onthaasting. Na ruim 8 jaar deze praktijk te hebben gehad was het tijd voor een nieuwe stap en is mijn praktijk voor Haptonomie ontstaan. Een nieuwe praktijk met een heldere visie.

lees verder
Eigenlijk heb ik een idioot beroep

Eigenlijk heb ik een idioot beroep

Als je er eens bij stil staat is het eigenlijk te gek voor woorden…dat mijn vak nodig is.
Dat we zover van onszelf verwijderd kunnen raken dat we zelf niet meer kunnen ervaren wat onze behoeftes zijn, dat we ons eigen herstel in de weg zitten. En dat we maar af gaan op wat anderen
zeggen….

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor

mijn nieuwsbrief

Voor tips, de nieuwste blogartikelen, interessante acties of evenementen en... inzichten, waarom ik jou kan helpen!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin