Selecteer een pagina
Home » Blog » Persoonlijk » Mijn missie

Mijn missie

door | 24 feb, 2022 | Persoonlijk

Mijn missie
Is zoveel mogelijk mensen die niet lekker in hun vel zitten, zich weer goed te laten voelen. Tja en nu is de vraag die opkomt: HOE??? (waarom komt vast wel een keer terug in een andere blog 😉)
Mijn overtuiging ligt echt bij de haptonomie…maarja wat heb je daar nou aan?!?
Wat een van de grote obstakels is….is dat voor heel veel mensen haptonomie onbekend terrein is. Bekent is dat als je fysieke klachten hebt je naar de fysio kan, je weet ook dat je hulp kan krijgen bij een psycholoog of wanneer je het best een afspraak kunt maken met de huisarts. Waarvoor kan die haptonomie nou van betekenis zijn??
Met haptonomie gaat het over de mens in zijn/haar geheel. Over denken, over voelen, over je lijf, je binnenkant en je buitenkant, je emoties en je spieren. Over energie, over vroeger en je leven in het nu. Heel handig om een beetje te gaan begrijpen hoe wij mensen nou eigenlijk in elkaar zitten. Nu snap ik dat de meeste van jullie daar geen studie voor willen volgen, maar wel willen weten wat je er aan kunt hebben. Kort door de bocht gezegd:
Haptonomie kan worden ingezet als je niet lekker in je vel zit.
Door aanraking, gesprekken en ervaringsoefeningen.
– wordt je bewust van je reacties en stagnaties in je denken, voelen en gedrag
– ga je voelen en ervaren wat het met je doet (bang, boos, blij, verdrietig)
– ontwikkel je ruimte voor verwerking en herstel
– ga je begrijpen waarom er klachten ontstaan
– en leer je hoe deze te voorkomen
Nu is het zo dat niet lekker in je vel zitten voor iedereen wat anders kan betekenen. Sommige mensen hebben geen idee wat er aan de hand is en voor sommige is er een duidelijk aanwijsbare oorzaak. Bij de een komt het tot uiting door het hebben van een burn-out en/of weinig energie. Weer een ander heeft pijn, heeft last van hyperventilatie, piekert veel. Weer iemand anders is snel prikkelbaar of voelt zich onrustig, ervaart stress, enz. Als er ergens een onbalans is meld het lichaam zich op eigen wijze. Veel mensen die niet bekend zijn met haptonomie hebben al een lange zoektocht gehad en veel behandelwijzen geprobeerd. Ze zijn daar dan tijdelijk, een beetje of eigenlijk niet mee geholpen. En gaan dan verder zoeken.
Om mijn missie te kunnen voldoen is het van belang ervoor te zorgen dat de drempel naar de haptonomie wordt verlaagt. Door zichtbaar te zijn, door mensen er in contact te brengen met haptonomie en wat het is in alledag. Hoe de haptonomie het best bij iemand tot z’n recht kan komen, is volgens mij een kwestie van de juiste ingang vinden en zelf gaan ervaren. Omdat iedereen anders is ligt er voor mij de uitdaging om op maat gemaakte waardevolle diensten aan te bieden.
Wil je echt verandering…??
Dan is het tijd je te laten horen, dan kunnen we aan de slag.
Je bent van harte welkom!

Over Layla

Zelf heb ik een hoop mogen leren en ervaren over hoe lekker in je vel te zitten. Deze kennis en ervaring deel ik graag voor wie nieuwsgierig is. Ondertussen leer ik elke dag bij en ben ik altijd in beweging op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waar ik je graag in meeneem. Wie weet heb je er wat aan…

Gerelateerde artikelen

Geen resultaten gevonden

De pagina die u zocht kon niet gevonden worden. Probeer uw zoekopdracht te verfijnen of gebruik de bovenstaande navigatie om deze post te vinden.

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor

mijn nieuwsbrief

Voor tips, de nieuwste blogartikelen, interessante acties of evenementen en... inzichten, waarom ik jou kan helpen!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin