Selecteer een pagina
Home » Blog » stress » Waarom zijn de meeste van ons zo hard toe aan vakantie?!?

Waarom zijn de meeste van ons zo hard toe aan vakantie?!?

door | 21 jul, 2022 | stress

Omdat je kracht… altijd je valkuil is!!!

En daarmee ook direct het risico om over grenzen te gaan. Net iets te veel ervan doen, omdat je er zo goed in bent.

Gezien het voor jou relatief weinig moeite kost, het zelf wel snel even uitvoeren, erbij doen en/of net wat langer door gaan.

Dit voelt vaak op korte termijn zelfs lekker, maar kost onbewust meer energie dan goed voor je is.

En dan…. heb je de vakantie echt nodig om weer op te laden.

Zo gaat het vaak ook met burnout, lichamelijke klachten die niet willen herstellen en/of gewoon niet lekker in je vel zitten.

Ik zal mij zelf hier eens als voorbeeld nemen. Mijn kracht is namelijk dat ik andere mensen goed kan aanvoelen. Maar heeft tegelijk ook gemaakt dat ik er 15 jr. geleden als beginnend fysiotherapeut burnout ben geraakt. Ik had geen enkel idee waar mijn eigen grenzen en verantwoordelijkheid lag, waardoor ik meer energie weggaf dan dat ik opdeed.

Zo kan het ook zijn dat jij iemand bent die goed onder druk presteert. Met als gevolg dat jij alle klussen op je werk krijgt waar een stevige deadline aan vast zit. Of je leidinggevende jou gemakkelijker nog wat extra´s erbij geeft terwijl je al zo druk bent, i.p.v. je collega.

Jouw kracht is dat je zo gemakkelijk bent in de omgang, je valkuil kan zijn dat jouw behoeftes niet altijd helder zijn.

Misschien ben jij wel een persoon die altijd voor anderen klaar staat. Waardoor mensen jou gemakkelijker om hulp vragen, maar wanneer jij moeite hebt met nee zeggen je overvraagd wordt.

Dat je iemand bent met een groot verantwoordelijkheidsgevoel. Als jij zegt dat je ergens voor gaat dan is dat voor de volle 100%…of stiekem nog iets meer als je niet oppast. Met als gevolg dat je dingen moeilijk kan loslaten in je vrije tijd.

En toen was het vakantie..andere patronen: gewoontes, tempo, mensen, bezigheden, eten, enz. Tijd om te herstellen, je af te vragen of je nog op het juiste spoor zit. En meestal met het voornemen….het vakantie gevoel zolang mogelijk vast te houden.

Wil je weten hoe???

Neem eens contact op voor een gratis inzichtsessie

Liefs Layla

Over Layla

Zelf heb ik een hoop mogen leren en ervaren over hoe lekker in je vel te zitten. Deze kennis en ervaring deel ik graag voor wie nieuwsgierig is. Ondertussen leer ik elke dag bij en ben ik altijd in beweging op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waar ik je graag in meeneem. Wie weet heb je er wat aan…

Gerelateerde artikelen

Van moeten…..naar vrijheid

Van moeten…..naar vrijheid

Je herkent het vast wel, van die periodes waarin je dit nog moet en dat ook nog moet. En voor je het weet vind je zelfs de dingen die je eigenlijk best leuk vindt niet meer leuk. Merk je dat ze spanning geven en energie gaan kosten? Ervaar je bij dagelijkse activiteiten nu stress, terwijl het voorheen oké was of dat je er een goed gevoel van kreeg?
De oplossing om niet overspannen te raken is……

lees verder

0 Reacties

Verzend een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor

mijn nieuwsbrief

Voor tips, de nieuwste blogartikelen, interessante acties of evenementen en... inzichten, waarom ik jou kan helpen!

Je hebt je met succes ingeschreven!

Tweet
Share
Share
Pin